Activitats Professorat

Grup de treball sobre la Col·lecció

Adreçat a artistes, professorat de totes les àrees del coneixement i agents de la comunitat educativa.

15 gen. al 21 des. 2018

Ignasi Aballí

Ignasi Aballí "Enciclopèdia", 1994

Si entenem la col·lecció com a artifici, com a dispositiu de ficció, podem pensar-la també com un espai per intervenir, investigar, discernir i generar debat crític compartit. Si definim el museu com un espai artístic, podem convertir-lo en un estudi, un lloc comú per treballar sobre la incertesa i el seu caràcter d'experimentació constant.

Proposem un nou grup de treball i de reflexió entre docents i creadors, des del qual es puguin impulsar processos d'arqueologia al voltant de l'arxiu, la mediació en relació amb el programa expositiu i l'acció pedagògica en què el museu no s’institueixi com l’autoritat del saber, sinó a partir de la relació bidireccional que s'estableixi amb els diversos subjectes que l'habiten.

Durant aquest primer any l’objectiu principal del grup serà autoconstituir-se per crear un projecte comú basat en el qüestionament continu de les pràctiques artístiques i educatives dins i fora del museu, dins i fora de l'aula; i per tal de donar «cos» a una comunitat amb diverses àrees de coneixement.

Treballarem a partir de conceptes que volem identificar amb la investigació dins del museu: radicalitat, pedagogies en trànsit, escriptura i educació com a pràctica estètica. Amb la imatge del pèndol com a metodologia, abordarem aquests conceptes a partir de textos, exercicis col·lectius i pràctiques corporals.

Grup de treball coordinat per Júlia Ramírez Blanco, historiadora i crítica d’art especialitzada en les interseccions entre art, política i utopia. Autora del llibre Utopías artísticas de revuelta, actualment desenvolupa la seva recerca a la Universitat de Barcelona (programa Juan de la Cierva), dins del grup Art Globalization Interculturality.
https://juliaramirezblanco.com/

Programa

DILLUNS 5 I 19 DE FEBRER, 5 I 19 DE MARÇ, 9 I 30 D'ABRIL, DE 18 A 20 h
Sessió 1 – 5 de febrer
Sessió 2 – 19 de febrer
Sessió 3 – 5 de març
Sessió 4 – 19 de març
Sessió 5 – 9 d'abril
Sessió 6 – 30 d'abril

Lloc: Planta baixa del CED
Gratuït

Inscripció

Per formar part del grup cal posar-se en contacte amb Ariadna Miquel

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

Informació per al visitantGràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions